Идеологија Србског Национализма

08 ÐÐ, 2012

Речи Добровољцима(СДК)

Генерална — Аутор svarog @ 11:46

                    РЕЧИ ДОБРОВОЉЦИМА

 

  Чујте,добровољци!Неки је човек велики рекао:све зависи од свих.Тачно ово било или не-како му драго.Али је жива истина да данас и сутра,данас и сутра наше судбине,зависи од вас.Од вас,од вашег  хероизма мишице и духа,звисе част,величина и хлеб овога народа.Једном речи,-све.Ето,то је тачно.

  Вама је претходило време кукавичлука,јунаштвом имате ви да га испуните.

  Претходило вам је време глупости,ви имате мудрошћу да га оправдате.

  Пре вас,деценију две,распадала се наша заједница у благостању и уживању-вашим сопственим одрицањима имате да је откупите.

  Период лажи пре вас,истином својом морате објаснити.

  Рушење дуготрајно и упорно.ваш је претходник.Зидањем га морате победити.Морате победити дух издаје духом верности,дух самоуништења духом спасења,дух  порицања духом самоодрицања,духом пада духом успона...

  Све зависи од вас, јунаци.

  Ето,то вам је у националној књизи судбине написано:примићете на своја плећа  сва бременаи све грехе отаца.Па и грехе савременика.

  Шта ако поклекнете?Онда је наш историски ход завршен.Књиге се цароставне затварају.Народна песма умукује.Животни конац у рукама суђаја нашега народа,кида се за навек.

Шта ако изневерите?Невера последња тек је право неверништво.На вас онда вреба мит народа о Вуку издајици.Пуцање последње кочнице-то је страх и трепет овога народа.А ви сте то,-та последња кочница.Још један непрекинути колан на стрмени народне пропасти.Будите поносни,али се не погордите.Гордост је мајка осионости а осионост-мајка неправде.А ова мати свих зала.Зато нека је она далеко од вас.Иначе нећете засејати народну њиву искреном сетвом.

  Усуд вам је досудио мачем орете.Али не заборавите да  другој руци носите-опеку.Јер ви град народни поново градите.Опека,то значи:буди пут заведеноме,вид слепоме,снага нејакоме,помоћ немоћноме,храна гладноме,извор жедноме,утеха намученоме,брат,мајка,отац-какогод и какогде устреба.Не заборавите никад на опеку којом град наш изнова зидате.

  Али не забаборавите,поред опеке,на-оружје.Јунак није мекушац,није безрасудно болећив,није напразно плачљив.Добро срце није-слабо срце-

                                                                               Др.Димитрије Најдановић 

Преузето:Нова Искра,Београд,Октобар/децембар,2000.година VIII,број 63,стр.19


Коментари


Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме

Powered by blog.rs